Ø analogi

Ide og bagrund for projektet Ø analogi:

Ø analogi er skabt som et koncept der gennem monumentale motiver, enkle grafiske streger og stærke farver, fortolker ideen om Bornholm som et brand.

I 2019 havde jeg en udstilling i Galleri Vang på Bornolm og oplevede en stor interesse fra turister og lokale efter bornholmske motiver. Jeg arbejder ofte i et surrealistisk drømmeunivers med et tvist af magisk realisme og derfor kunne jeg ikke se mig selv som en der malede klassiske skøn motiver fra Bornholm.

En ide om et koncept med udgangspunkt i min fascination af de gamle ikoniske reklameplakater fra solskinøen, begyndte dog at spire. Jeg er søn af to bornholmere, bosiddende i København, og har haft en tæt tilknytning til øen og min bornholmske familie, igennem hele mit liv. Disse plakater og deres æstetik har været medvirkende til at forme og definere mit billede af Bornholm.

I 2015 tog jeg selv springet og flyttede til øen og det syntes derfor oplagt for mig at skabe et projekt hvor jeg kan give mit eget bidrag til en nutidig visuel fortælling om Bornholm.

I projektet fortolker jeg de kendte udflugtsmål men også de forunderlige øjeblikke i naturen og møder med øens kultur og historie, som opstår når man spontant bevæger sig rundt på øen og i landskabet.

Billederne kan både fungere som et enkelt motiv eller samles til en grafisk udsmykning eller kunstværk hvorved de skaber et visuelt bombardement der giver beskueren en total oplevelse af en ø analogi.

Ø analogi blev første gang præsenteret på Bornholms Censurerede Forårs Udstilling 2020 hvor det blev nomineret til legat. Censorerne skrev : ” Kasper Munch Julin arbejder i et fint koloristisk billedunivers, hvor vi gennem hans brug af konturer oplever de bornholmske motiver i monumental form med et bevidst tilbageblik på 70’er æstetisk. ”